22 Eylül 2015 Salı

Muğla-İstanbul arası evden eve taşımacılık

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için yola çıkan Suriye uyruklu 50 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na yola çıkan Muğla-İstanbul arası evden eve taşımacılık ancak botlarının motoru arızalanınca kürek çekerek bir adaya sığınan Suriye uyruklu 50 kaçak, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.
İstanbul Fatih'te, yabancı uyruklu 3 kişi, 19 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde, döviz bozdurma bahanesiyle dövizciye geldi. Cüzdanındaki çok miktarda dövizi çalışan personele gösterip güven kazanan istanbul evden eve taşımacılık şahıslar, 500 euro bozdurmak istediğini söyledi.

Konuşma esnasında şahıslardan biri de çalışanın dikkatini dağıtmaya çalıştı. İstenilen parayı almak için kasaya giden çalışan, dövizlerin bir kısmını hırsızlara teslim etti. Dövizleri elinin altına alan hırsız el çabukluğuyla cebine koydu. Dikkat dağıtmak için personelle bir süre daha konuşan şahıslar, parayı aldıktan sonra hızla olay yerinden evden eve taşımacılık uzaklaştı.Çalışan eleman müşterilere dövizleri gösteriyor. Fakat, şahıslar 500 euronun başka seri numarasından istiyorlar. Şaşırtmaca yapıyorlar. Dolandırıcı güven kazanmak için parayı iade ediyor. Elinde de dolarlar var. Güven tazeliyorlar. Çalışan da gayri ihtiyari 25-30 bin euroyu alıyor. Müşteriye paraları gösterirken, bir anda paraları elinden alıyorlar. Anlık bir şey. Bunlar 10 saniye içinde oluyor. O sırada, dolandırıcının arkadaşları çalışanın dikkatini dağıtmak için cama vuruyor. Çalışan da paraları geri alıyor. Ama o sırada tırnakçı paraları sol eliyle cebine atıyor." http://istanbulevdeevenakliyat.com/

1 yorum: